
Tabletki Sorion Forte plus
Opis
Tylko 100 sztuk w promocyjnej cenie. - Opakowanie 60 tabletek
Sorion® Forte Plus to naturalny suplement diety opracowany na podstawie nauk ajurwedyjskich.
Składniki zostały starannie dobrane pod kątem składników odżywczych związanych ze skórą i układem odpornościowym.
• Zbiór naturalnych składników odżywczych
- Wysoka biodostępność i lepsze wchłanianie dzięki specjalnej kombinacji składników
- Wegański produkt w 100%
Zastosowanie:
Przeznaczone dla osób o zwiększonych potrzebach żywieniowych. Dla osób narażonych na nadmierny stres, dotkniętych chorobą, lub jako pomoc w suplementacji przy niezdrowej, lub niezróżnicowanej diecie.
Zalecane spożycie:
2 do 3 kapsułek dziennie. 1 kapsułkę rano (w południe, jeśli to konieczne) i wieczorem po posiłku, najlepiej popijając niewielką ilością wody.
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Dodatkowe informacje:
Suplementy diety nie powinny być stosowane jako zamiennik zbilansowanej i zróżnicowanej diety.
Przechowywać zamknięty w chłodnym, suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Składniki:
Ekstrakt z siemienia lnianego, ekstrakt z pestek migdałów, korzeń madery (Rubia cordifolia),
ekstrakt z korzenia kurkumy, ekstrakt z sezamu, ekstrakt z owoców amla (Emblica officinalis),
powlekanie (E 1206), stabilizator (E 1201)
NASIONA LNIU (Atasi):
Nasiona lnu są wyjątkowo bogate w błonnik i zawierają ważne śluzówki, które poprawiają trawienie i równoważą florę jelitową, a także pomagają organizmowi w eliminacji toksyn.
Nasiona lnu zawierają cenną mieszankę magnezu, żelaza i cynku, a także witaminy B1, B6 i E oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwas linolowy i linolenowy.
Te kwasy tłuszczowe omega-3 i -6 mają działanie przeciwzapalne , są ważne dla metabolizmu i przyczyniają się do zdrowego układu odpornościowego.
ALMONDS (Vadama):
Migdały mają działanie prebiotyczne, co oznacza, że dostarczają pokarm bakteriom jelitowym, które wspierają nasz układ odpornościowy, a tym samym nasze zdrowie.
Czy są tak bogate w witaminy? Witamina E jest zbiorowym określeniem, znanym jako tokoferole, o których wiadomo, że powodują uszkodzenie bariery skórnej. Witamina B2 wspiera metabolizm energetyczny komórek.
INDIAN MADDER (Manjistha):
Oprócz licznych zdrowych kwasów owocowych i błonnika, korzeń madder zawiera dużą liczbę garbników o delikatnym działaniu detoksykującym i przeciwbakteryjnym, które pomagają zapewnić zdrową skórę i promienną cerę.
W Ayurveda korzeń maddera jest uważany za jedną z najsilniejszych roślin oczyszczających krew, a zatem promuje i reguluje pracę układu limfatycznego odpowiedzialnego za zwalczanie toksyn i patogenów w całym organizmie.
TURMERIC (Haridra):
Korzeń kurkumy jest jedną z najważniejszych ajurwedyjskich roślin leczniczych. Oryginalna nazwa? Haridra- pochodzi z sanskrytu i zasadniczo oznacza „eliksir skóry”, ponieważ kurkuma jest jednym z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy i regulatorów odnowy komórek i produkcji tłuszczu w naskórku.
Efekt nawilżający poprawia elastyczność skóry.
NASIONA SEZAMU (Tila):
Sezam jest bogaty w fitochemikalia i niezbędne aminokwasy. Co za tym idzie, jest jednym z najbardziej bogatych w selen pokarmów, jakie można znaleźć.
Selen jest pierwiastkiem śladowym o silnym działaniu przeciwutleniającym i detoksykującym, który wzmacnia układ odpornościowy i chroni błony komórkowe.
Zawartość oleju sezamowego jest bardzo wysoka, podobna do nasion lnu, i składa się głównie z kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3, które są bardzo skuteczne w stanach zapalnych.
Sezam zawiera zatem różnorodny kompleks witaminy B (w tym niacyna, kwas foliowy i ryboflawina), a także witamina E. Te witaminy wspierają regenerację skóry, chronią przed wolnymi rodnikami i zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się komórek.
Miedź znana jest ze swoich właściwości przeciwzapalnych i przeciwutleniających i pomaga złagodzić obrzęk reumatyczny i ból związany z zapaleniem stawów.
OWOCE AMLA (Amalaki):
Amla, znana również jako agrest indyjski, ma najwyższą zawartość przeciwutleniaczy spośród wszystkich znanych owoców i warzyw, w tym kwasu askorbinowego (witaminy C), kwasu elagowego i kwasu galusowego.
Ma również właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Jest również nazywany „Owocem Króla” lub „owocem wiecznej młodości i piękna” ze względu na swoje cenne właściwości.